Skip to main content
OstoskoriClose Cart

Materiaalit

Korukivet ja -helmet

Koruissa käytän aitoja korukiviä/puolijalokiviä, Tsekkiläistä AB-kristallia, lasihelmiä, makeanveden helmi, Barokkihelmiä sekä korkealaatuisia Japanilaisia Miuyki lasiputkihelmiä ja lasihelmiä.

Jotkin korujeni korukivet ovat uusiokäytettyjä. Uusiokäyttöä varten korukivet tarkastetaan ja puhdistetaan huolellisesti. Käytän korukivien hankintaa tuntemiani kello- ja kultaseppiä. Uusiokäytetty kivi ilmoitetaan aina tuotekortissa erikseen.

Pöytähopea

Pöytähopea malliston korut ovat valmistettu Suomalaisesta leimatusta pöytähopeasta. Jokainen lusikka tarkistetaan sen aitouden toteamiseksi, uushopea ja alpakka eivät päädy koruihin

Hopea/kulta

Kulta tuotteet ovat aina 585 kultaa, jotka tulee minulle valmiina tuotteina ja ovat vamiiksi leimattua.

Käytän hopeaa korujen ketjuissa, lukoissa ja muissa kiinnitysosissa. HaniDesignillä on Tukesin jalometallituotelain mukaiset pitoisuus- ja nimileimaoikeudet. 925- hopea on vakio, joka vastaa ostamiesi korujen hopeapitoisuutta. Korujen valmistuksessa käytetty hopea ei voi olla 100% puhdasta, koska se olisi liian pehmeää. Hopean työstettävyyden vuoksi siihen lisätään yksi tai useampi seosmetalli, suurin osa kuparista.

Käytän myös kullattua hopeaa ja kullattua kirurgin terästä, erittäin herkät ihmiset jotka eivät siedä muita metalleja ihollaan, sietävät kirurgin terästä.

Sekä joissakin vahvemmissa lukoissa, kuten miesten käsikorut, käytän korumetalleja jotka ovat nikkelittömiä, lyijyttömiä ja kadmium vapaita ja ne ovat Suomessa testattu. Metalliosille on tehty dimetyyliglyoksiimitestit sekä metallianalyysi, jossa koko metalliseos on tutkittu.

Euroopassa ja useimmissa maailman maissa hopeakorut on valmistettu 925 hopeasta, se on 1. luokan hopeaa, niiden vähimmäispitoisuus on 92,5%. Tätä kutsutaan myös sterlinghopeaksi englanninkielisestä Sterling Silver 925: stä. Esimerkiksi hopea koostuu 92.5% hopeasta ja 7.5% kuparista. Sterling-hopea on ollut hopeakategoria koruissa monissa maissa 14-luvulta lähtien.

Kuinka tunnistaa 925 hopeakorun?
Tunnistat 925 hopeakorua niiden tunnusmerkkien perusteella. Tällä tunnusmerkillä näkyy numero 925. Se on leimattu renkaiden sisäpuolelle, lukkoihin, riipusten ja korvakorujen takaosaan jne. Erittäin hienoissa koruissa on joskus mahdotonta lyödä tätä tunnusmerkkiä, joten älä ole liian yllättynyt.