Skip to main content
OstoskoriClose Cart

Hoito-ohjeet

Milloin korut on hyvä puhdistaa

Huomaat kyllä milloin kivi kaipaa puhdistamista. Korun kiilto ja kirkkaus himmenevät ja se tuntuu tahmealta kädessä. Kivet ja kiteet keräävät pölyä synnyttämänsä staattisen sähkön vuoksi. Niiden luonnolliset, parantavat ominaisuudet muuttuvat, sillä pölyiseen kiveen osuvien fotonien määrä vähenee.

Kivet kaipaavat puhdistamista myös siitä syystä, että niihin kertyy energiaa ympäristöstä. Energiat voivat olla peräisin itsestämme tai muista ihmisistä. Kivet ovat saattaneet olla myös monen muun kädessä ennen sinua. Näissä energioissa ei sinänsä ole mitään pahaa, eivätkä ne ole ”hyviä” tai ”huonoja” – ne vain eivät ole omiasi. Kivi tarvitsee nimenomaan sinun energioitasi voidakseen ilmentää parantavia ominaisuuksia.

Suitsukkeiden avulla voi helposti puhdistaa kiviä ja kiteitä. Suosittelen valitsemaan Frankincense tai Santelipuu suitsukeen. Käytän myös itse näitä suitsukkeita työtilassani, jossa valmistan sinunkin korusi. Työtilojeni tuoksulampussa on aina aromaattisia tuoksuja  ja taustalla soi lempeä relax – jooga musiikki.

Korujen puhdistusmenetelmät

Kivien puhdistamisessa on tärkeintä olla tietoinen päämäärästään ja keskittyä tiiviisti siihen, mitä on tekemässä – sama koskee luonnollisesti mitä tahansa menetelmää. Pidä kiviä puhdistaessasi koko ajan mielessä mitä teet ja miten toimintasi poistaa tarpeettomat energiat.

Pesu: Kun lisäät vesiastiaan hieman mietoa puhdistusainetta ja huuhdot pestyn kiven hyvin puhtaalla vedellä, siitä tulee säihkyvä. Kaikki kivet ja kiteet eivät kuitenkaan siedä vettä.
Juokseva vesi: Pitele kiveä muutaman minuutin ajan juoksevan veden alla.
Kuunvalo: Aseta kivikoru tai kide kuunvaloon. Täydenkuun aika on paras hetki. Voit jopa jättää korun ulkosalle uudenkuun aikaan.
Suitsukkeet ja savustusniput: Frankincense, santelipuu ja salvia ovat puhdistavia tuoksuja. Voit polttaa joko suitsuketta tai savustusnippua (pientä kuivatuista yrteistä sidottua nippua, jollaista Amerikan alkuperäiskansat käyttivät puhdistusrituaaleissa).
Kivienergioilla puhdistaminen: Aseta kivikoru ametistipedille, suuren vuorikristallin päälle tai akaatti levylle. Voit myös työntää sen kiteistä muodostuneen onkalon sisälle. Antaa kivienergian puhdistaa ja selkeyttää sen. Ametistipedille tai kääröön ja akaatti levylle pääseminen merkitsee energiakorullesi varsinaista lepolomaa.
Äänet: Hyräileminen ja rummutus voivat auttaa tarpeettomien energioiden häätämisessä. Tiibetiläisillä kelloilla ja symbaaleilla on samanlainen vaikutus.
Auringonvalo: Voit puhdistaa korusi kivet asettamalla korusi auringonvaloon. Korun voi myös kuivattaa pesun jälkeen auringossa.
Hengitys, valo ja reiki: Kivet voi puhdistaa hengittämällä niihin. Keskitä mielesi ja sydämesi hengitykseesi niin, että koko olemuksesi yhtyy sen kautta ulkopuoliseen maailmaan. Kiviä voi hoitaa myös reikillä.

Seuraava meditaatio, johon kuuluu valon visualisoiminen, on niin ikään puhdistava. Rauhoita mielesi, Näe kirkas valo, joka tulvii otsachakrastasi kädessäsi olevaan energiakoruun. Valo liikkuu ensin kiven tai kivien pinnalla ja siirtyy sitten sen tai niiden sisälle. Kun koko kivi tai kaikki kivet hehkuu valoa, siirrä huomiosi vähitellen pois kivistä/kivestä ja päätä meditaatiohetki.

Huomioitavaa puhdistamisessa

Kivien puhdistamisessa on huomioitava se, että pehmeät kivet eivät siedä vettä ollenkaan. Hauraat kivet esim. malakiitti, atsuriitti, krysokolla ja turkoosi eivät kestä liotusta. Huuhtelu riittää. Opaali menettää loistonsa suola puhdistuksessa. Merivettä tai kevyesti suolattua (merisuolalla) vettä voi käyttää ainoastaan kovien kivien esim. kvartsien puhdistamiseen. Vain erikoistapauksessa kivi upotetaan merisuolaan.

Älä suihkuta koruihin hiuslakkaa, hajuvettä tai mitään voiteita ja rasvoja. Voit hoitaa nahkanauhoja, niin halutessasi mehiläisvahalla tai pellavaöljyllä. Nahkanauhat ja nahka käsikorut eivät myöskään pidä uimisesta, saunasta tai suihkusta. Koru kannattaa säilyttää suljetussa pussissa. Kun kyse on helmikoruista, muista pukea helmet viimeisenä ja riisua ensimmäisenä. Helmet eivät tykkää hajuvesistä, voiteista, eikä hiuslakasta tai muista kemikaaleista.